brud i szlam w filtrze powietrza Z KĄD TO ?? +drżenie kiero.
Witam ostatnio jak poczułem że moja O1 traci na mocy i szarpać zaczyna wymieniłem filtr powietrza i w tkz. odmie (taki wąż, który odchodzi od obudowy filtra powietrza) zauwarzyłem pewnego rodzaju szlam, taki był też w samym filtrze... Czy to objawy mieszania oleju z płynem chłodniczym ?? niby oleju nie ubyło za dużo płyn też czysty...
Dodam że mam lpg.
Mam też drugi problem w mojej O1 kiedy włącza się wiatrak w chłodnicy zaczyna drżeć kierownica... kompletnie nie moge tego zrozumieć... Jeśli ktoś miał takie przypadki to niech pomoże pozdrawiam.
Sprawdź czy razem z powietrzem nie bierze ci wody możliwe, że sparciała uszczelka w osłonie filtra, tam nie ma prawa być wody, a szlam wskazuje na to że sie dostaje. Gdzie filtr powietrza, a gdzie olej i płyn chłodniczy. Dwa odrębe układy. Mieszanie oleju z płynem to często objaw pękniętej uszczelki pod głowicą.
wibracje przy włączonych wentylatorach też mam. chyba po prostu mają bicie i stąd się to bierze. zwłaszcza, że jak założyłem nowy wiatrak od klimy [tani] to te wibracje były jeszcze większe.
Komentarz